Kroppshållning – 2 typer Kroppshållningskläder

Butiker som säljer kläder för postyr:

En bra hållning utstrålar självförtroende och auktoritet, men många människor faller ner i vardagen och har problem med att ha en bra hållning – och det utstrålar motsatsen. Lyckligtvis kan detta åtgärdas med hjälp av träning och kläder som korrigerar din hållning och som hjälper dig att få en bättre hållning direkt.

Bättre hållning på långsiktigt

Alla kan få en bättre hållning genom att övningar, utbildning och förändring av ingrodda vanor – men det kräver fokus och tid. Rom byggdes inte på en dag, det sägs, och detsamma kan sägas om att ändra hållning. det har tagit lång tid för kroppen att anpassa sig till ett olämpligt läge hållning, och det tar också lång tid att korrigera den – så det handlar om att börja i dag.

Övningar för bättre hållning

  • Dra huvudet bakåt. Många människor tenderar att flytta huvudet framåt när de arbetar vid en dator, tittar på tv eller tittar på sin telefon. Detta är en dålig vana. Öva på att dra huvudet bakåt så att det är i av ryggraden.
  • Rulla axlarna bakåt. På samma sätt som många människor tenderar att skjuta huvudet framåt, är det samma sak med axlarna. Rulla axlarna bakåt så att skulderbladen ihop – det är den bästa ställningen för dina axlar.
  • Sitt med fötterna platt på golvet golvet. Om du arbetar stillasittande bör du vara särskilt uppmärksam på, att dina fötter och ben är i en bra position under dagen. Låt dina ben parallellt med fötterna stadigt placerade på marken. Undvik korsa benen
  • Ger stöd i ländryggen. Ryggraden ska formas till S när du sitter bakåt och den ska kräver stöd för ländryggen. Detta sker med hjälp av en särskild kudde eller ergonomisk stol, men en ihoprullad blus kan användas om eller en ihoprullad handduk i ländryggen
  • Sträck ut dig. Se till att stretcha under hela dagen. Särskilt rygg- och bröstmusklerna. Gör stretchövningar några gånger under dagen.
  • Rör på dig. Res dig upp från stol en gång i timmen och ta en promenad, men se också till att du träna flera gånger i veckan. Löpning och simning är bra för hållning.

Bättre hållning på kortsiktigt

Har du precis blivit medveten om din dåliga hållning och vill se resultat direkt? Då är posturkläder en riktigt bra lösning som många redan använder sig av. Förutom att du omedelbart upplever en bättre hållning, vilket andra också kan se, hjälper en hållningsskjorta eller hållningskorsett din kropp att anta nya vanor medan du fokuserar på långsiktiga mål. Det betyder också att du inte behöver “backa” i din hållningsträning om du glömmer bort det dagliga fokuset på rak rygg och nacke – dina hållningskläder gör det åt dig.

Kläderna som korrigerar hållningen från butikerna ovan är bäst i test och användarrecensionerna är riktigt bra. Många har redan köpt och använt de relativt nya produkterna med stor framgång – och du kan enkelt och snabbt göra samma sak.

De hållningskorrigerande skjortorna och t-shirtarna kan bäras under dina vanliga kläder eller arbetskläder, så att andra inte märker det – men de kommer definitivt att märka din hälsosamma och självsäkra hållning.